Voor 4:

1 kg middelgrote rapen

zout

1,5 dl olijfolie

3 el fijngehakte peterselie

3 lente-uitjes, in fijne ringen

Voor de rösti:

3 middelgrote rapen

2 losgeklopte eieren

boter

peper en zout

Afwerking:

4 dikke sneden gekookte ham

truffelolie

toast

Schil de rapen, snij ze grof. Blancheer 5 min. in lichtgezouten kokend water, giet af, laat goed uitlekken. Prak fijn met een vork, meng er olijfolie, peterselie en lente-ui door. Laat 5 min. verder stoven.

Schil de rapen voor de rösti, rasp ze grof. Meng met de losgeklopte eieren. Bak krokant in boter. Kruid licht met peper en zout.

Serveer de rösti met de gestoofde rapen en de gekookte ham. Werk af met een streep truffelolie, serveer met toast.

Voor 4:1 kg middelgrote rapenzout1,5 dl olijfolie3 el fijngehakte peterselie3 lente-uitjes, in fijne ringenVoor de rösti: 3 middelgrote rapen2 losgeklopte eierenboterpeper en zoutAfwerking:4 dikke sneden gekookte hamtruffelolietoastSchil de rapen, snij ze grof. Blancheer 5 min. in lichtgezouten kokend water, giet af, laat goed uitlekken. Prak fijn met een vork, meng er olijfolie, peterselie en lente-ui door. Laat 5 min. verder stoven.Schil de rapen voor de rösti, rasp ze grof. Meng met de losgeklopte eieren. Bak krokant in boter. Kruid licht met peper en zout.Serveer de rösti met de gestoofde rapen en de gekookte ham. Werk af met een streep truffelolie, serveer met toast.