Gestoofde rabarber met verse schepkaas geparfumeerd met lavendel en sinaasappel

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1 kg rabarber

suiker

200 gram verse schapenkaas

1 sinaasappel

250 cl water

2 soeplepels lavendelbloempjes

Snijd de rabarber met schil in stukken en doe in een kom. Bestrooi met 500 gram suiker en laat een nacht trekken in de koelkast. Zet de rabarber in een pan op een zacht vuur en kook de stukken gaar. Voeg eventueel wat suiker toe. Bereid een siroop van 250 gram water en 125 gram suiker. Laat de siroop koken. Haal de pan van het vuur en voeg lavendelbloempjes toe. Laat de siroop een nacht in de koelkast trekken en zeef. Pers de sinaasappel en zeef de jus. Klop de verse schepkaas luchtig en voeg naar smaak een weinig siroop en sinaasappelsap toe. Doe de rabarbercompote in vier glazen en schep de verse schepkaas uit over de rabarber.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content