Voor 4 :
1 meisavooikool
2 dl room
peper
zout
nootmuskaat
4 jonge duiven
olijfolie
truffelsaus
4 gestoofde sjalotten (in witte wijn en gevogeltefond)
Snij de kool in repen en spoel onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water, laat meteen schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken. Kook de room tot de helft in, kruid met peper, zout en nootmuskaat en doe er de meisavooikool bij.
Snij de borsten van de duiven en zorg ervoor dat de poten telkens aan de borst blijven. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Leg de borsten (met poten) op een schaal en zet onder de grill. Braad het vlees rosƩ in ongeveer 6 minuten. Serveer de duif met de meisavooikool en truffelsaus. Werk af met gestoofde sjalot.
Recept: Wouter Keersmaekers, De Schone van Boskoop
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier