Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kippenbouten
  • boter
  • 12 fijngesnipperde sjalotten
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 takken tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • cayennepeper en zout
  • 2 flesjes donker bier uit Watou

Bak de kippenbouten bruin in wat boter. Voeg de sjalotten en het spek toe en daarna de kruiden en het bier. Laat afgedekt 40 min. sudderen. Serveer met aardappelpuree of frieten.

Tip: De Westhoek is van oudsher een bierstreek. Rond Poperinge werd vroeger veel hop gekweekt.

Bak de kippenbouten bruin in wat boter. Voeg de sjalotten en het spek toe en daarna de kruiden en het bier. Laat afgedekt 40 min. sudderen. Serveer met aardappelpuree of frieten.Tip: De Westhoek is van oudsher een bierstreek. Rond Poperinge werd vroeger veel hop gekweekt.