Gestoofde kip met oestersaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

2 kipfilets

4 soeplepels oestersaus

1/2 koffielepel suiker

1 soeplepel maïsbloem

1/2 kop water

1 kop kippenbouillon

2 soeplepels rijstwijn of droge sherry

8 à 10 gedroogde zwarte Chinese paddestoelen

een blik bamboescheuten

1/2 gemberwortel

2 Chinese groene sjalotten

2 soeplepels sojasaus

arachideolie

De gedroogde paddestoelen in water weken tot ze zacht zijn. De kipfilets in fijne reepjes snijden en deze in de hete olie korsten. Het vlees uit de pan halen en warm houden. Gember en bamboescheuten in schijfjes snijden. De Chinese groene sjalot in stukken van 3 cm snijden. De gember fruiten in wat olie, de stukken sjalot, paddestoelen, rijstwijn, bamboescheuten, kippenbouillon, oestersaus, suiker, sojasaus en als laatste de reepjes kip toevoegen en alles zo’n 10 minuten laten stoven. De saus binden met in water opgelost maïszetmeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content