Gesouffleerde omelet

Voor 2 :

Voor 2 :

100 g gerookte spekblokjes

125 g champignons

6 eierdooiers

2 el geraspte parmezaan

1 tl verse tijm

2 eiwitten

25 g boter

zout

zwarte peper

Bak de spekblokjes knapperig in een droge pan. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en snij de champignons in stukjes. Bak de champignons in het spekvet en hou ze apart. Klop drie eierdooiers los met wat zout en peper. Voeg de helft van de parmezaan en tijm toe.

Sla de eiwitten stijf en meng de helft ervan door de eierdooiers. Laat de helft van de boter smelten in een grote pan en doe het eiermengsel erin. Bak de omelet 1 minuut en maak voorzichtig de randen los met een spatel. Verdeel de helft van het spek en de champignons over de omelet en zet de pan 1 minuut onder een hete grill.

Laat de omelet op een voorverwarmd bord glijden en vouw hem in tweeƫn. Herhaal met de rest van de ingrediƫnten voor een tweede omelet. Dien beide omeletten op met een knapperig slaatje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content