Gesmoorde rundwang op zijn Provençaals

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen

6 mooie rundwangen

4 uien

4 wortelen

1 takje groene selder

1 prei

1 l rode wijn

Tijm

Laurier

Jeneverbessen

Fijngesneden schilletjes van 1 sinaasappel

2 eetlepels bloem

1 dl olijfolie

8 dl rundfond Lacroix

1 kg kleine aardappelen

100 g zwarte olijven

Peper en zout

Schil de groenten en snijd ze in grove stukken.

Marineer de rundwangen minstens 24 uur op voorhand met de rode wijn, de uien, wortelen, selder, prei, aromaten en de sinaasappelschillen.

Haal de rundwangen uit de marinade en laat ze uitlekken.

Verhit olie in een pan en bak daarin op hoog vuur de rundwangen aan. Verwijder ze uit de pan als ze een kleurtje hebben, leg ze in een stoofpotje, doe er de groenten bij en strooi er wat bloem over.

Laat enkele minuten zweten en voeg er de helft van de wijnmarinade aan toe.

Breng aan de kook en voeg er dan de rundfond bij. Zet een deksel op de pot en laat zo’n 2 tot 3 uur op een zacht vuurtje sudderen.

Kook ondertussen de aardappeltjes in de schil en schil ze na het koken. Als de rundwangen gekookt zijn mag de saus door een zeef worden gegoten (teneinde de groenten van de marinade te verwijderen, de groenten worden niet geserveerd!). Voeg er de aardappelen en de olijven bij. Kruid eventueel nog met peper en zout.

Tip:

Om een donkere saus te maken moet u de rest van de marinade bijna helemaal inkoken en aan de saus toevoegen. Dit recept kan ook worden gemaakt met rundkarbonade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content