Gesmoorde kip met “vin jaune d’Arbois” en asperges

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 hele kip

hanenkammen en niertjes (facultatief)

1 bot asperges

2 dl vin jaune d’Arbois

4 lepels dubbele room

50 gr boter

enkele kervelpluksels

peper en zout

Voor de kippenbouillon:

karkas van de kip

1 wortel

1 ui

1 prei

1 selder

2 teentjes

look, tijm

peterseliestelen en laurier

De kip versnijden langs de karkas blancheren samen met de hanenkammen en de niertjes, verfrissen en uitlekken.

Voor de bouillon: de karkas en de aromaten enkele uren op zacht vuur laten sudderen,

zeven en ontvetten.

De kip op zacht vuur laten pocheren in de bouillon, gearomatiseerd met de vin jaune d’Arbois. De asperges pellen met een dunschiller, beetgaar koken in gezouten water, verfrissen, uitlekken en drogen. De kip uit de bouillon nemen en warm houden, het kookvocht 1/3 laten inkoken, room toevoegen, even inkoken en dan de boter toevoegen.

De saus in een serveerkom doen, de kip, asperges, hanenkammen en niertjes erop schikken en afwerken met enkele pluksels kervel. Versnijden aan tafel en serveren met natuuraardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content