Portugese kip piri-piri

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 volledige kip in stukken
  • 50 g spekreepjes
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 250 g gehakte tomaat
  • 250 g wortelen, in blokjes
  • 250 g paprika mix, in blokjes
  • 250 g courgette, in blokjes
  • 1 rode piri-piri of Spaans pepertje, zonder pitjes en fijngesneden
  • 1 knoflookteen
  • geperst sap van 1 limoen
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • kipkruiden
Bereiding
  1. Meng 2 lepels olijfolie met het piri-piri pepertje, de knoflook, 1 lepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
  2. Verdeel deze marinade over de kip en laat 2 uur intrekken.
  3. Laat de kip kleuren in wat olijfolie. Haal de stukken uit de pan en houd apart.
  4. Doe verse olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de groentjes. Doe er de stukken kip bij en blus met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes garen. Serveer de kip piri-piri met rijst of in olijfolie gebakken aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content