Gesauteerde Portugese kip piri-piri

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 volledige kip in stukken

50 g spekreepjes

1,5 dl droge witte wijn

250 g gehakte tomaat

250 g wortelen, in blokjes

250 g paprika mix, in blokjes

250 g courgette, in blokjes

1 rode piri-piri of Spaans pepertje, van pitjes ontdaan en fijngesneden

1 knoflookteentje

geperst sap van 1 limoen

olijfolie

zwarte peper, gemalen

kipkruiden

1. Meng 2 lepels olijfolie met het piri-piri pepertje, de knoflook, 1 lepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

2. Verdeel deze marinade over de kip en laat 2 uur intrekken.

3. Laat de kip kleuren in wat olijfolie. Haal de stukken uit de pan en houd apart.

4. Doe verse olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de groentjes. Doe er de stukken kip bij en blus met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes garen.

Tip:

Serveer met rijst of in olijfolie gebakken aardappelen.

U kunt ook bij uw slager naar gemarineerde piri-piri kip vragen. Dat bespaart heel wat werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content