Gesauteerde melkkalfskoteletten met seizoengroentjes

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 kalfskoteletten van 300 tot 400 g elk

1 kleine Mechelse bloemkool

1 bundel groene asperges

12 jonge wortelen

200 g grote Parijse champignons

100 g gedopte bonen

4 paarse artisjokken

8 jonge uien

100 g doperwtjes

sap van 1 citroen

80 g boter

1 dl olijfolie

15 cl kalfsfond

zout, peper van de molen

Kook de asperges zonder de onderkant beetgaar in zout water. Blancheer bonen en erwtjes 2 min. in kokend water met zout, verfris met ijswater. Haal het vel van de bonen. Kook de bloemkool in roosjes beetgaar in zout water, koel af met ijswater. Hetzelfde met de jonge uien.

Snij de worteltjes in de lengte in repen. Laat ze in een stoofpan met deksel ongeveer 10 min. garen in boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Gebruik van de artisjokken alleen de bodem en de onderzijde van de bladeren. Snij in vieren, verwijder het hooi en leg in water met citroensap. Laat de bodems in een stoofpan 10 tot 15 min. garen in olijfolie. kruid. Snij de schoongemaakte champignons in vieren en schroei in 3 min. dicht in boter. Kruid.

Schroei het vlees in 3 à 4 min. overal dicht in boter. Kruid met peper en zout. Zet het vlees 20 min. in de op 220 °C voorverwarmde oven. Laat 5 à 6 min. rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het overtollige vet uit de pan. Deglaceer met kalfsfond en kook tot de helft in. Haal de groenten door de saus en warm ze zo terug op. Omring het vlees met de groenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content