Geroosterde schapenkoteletten met ratatouille

Grilled lamb chops organized on a white plate on wood © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Zin in een hartig stukje vlees? Ga eens voor een schapenkotelet. Die is het lekkerst wanneer je hem klaarmaakt op de barbecue of boven een houtvuur.

Zin in een hartig stukje vlees? Ga eens voor een schapenkotelet. Die is het lekkerst wanneer je hem klaarmaakt op de barbecue of boven een houtvuur.

Voor 4 personen

1 aubergine

1 courgette

6 tenen knoflook

2 takken tijm

1 tak rozemarijn

12 kerstomaten

16 ongeschilde kleine krielaardappelen

olijfolie

peper en zout

4 grote schapenkoteletten

eventueel Provençaalse kruiden

Bereiding

1. Snijd aubergine en courgette grof en doe met ongepelde knoflook, tijm, rozemarijn, tomaten en aardappelen in een schotel. Besprenkel royaal met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 tot 40 min. in een oven van 180 °C. Roer regelmatig door elkaar.

2. Kruid de koteletten met peper en zout en strijk ze in met olijfolie. Rooster ze boven een houtvuur of op de barbecue. Kruid eventueel met Provençaalse kruiden.

3. Serveer het vlees met de ratatouille en koude en warme sausen naar keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content