Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 160 g rode quinoa
  • 400 ml water
  • 1 flespompoen (butternut), geschild en ontpit
  • 1 rode ui, in dikke ringen
  • 100 g feta
  • 2 verse perziken
  • 25 g pecannoten
  • 25 g cashewnoten
  • 1 el sesamzaadjes
  • scheut honing
  • enkele takjes rozemarijn
  • pecannotenolie
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • peper en zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C op heteluchtstand.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm. Schik de pompoen en de rode ui op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met peper en zout, een goede scheut olijfolie en enkele takjes rozemarijn. Zet ongeveer 45 minuten in de oven. Roer af en toe met een houten lepel.
  3. Kook de quinoa. Zet apart en breng extra op smaak met peper. Snijd elke perzik in ongeveer 6 partjes. Bak de partjes in een klein pannetje met een vleugje olijfolie tot ze zacht glazig zijn.
  4. Rooster de pecannoten en cashewnoten in een droge pan zonder olie tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  5. Haal het pompoen-uimengsel uit de oven. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes, verkruimel de feta erover en werk af met een scheutje honing.
  6. Serveer de rode quinoa met de gekaramelliseerde pompoen en rode ui, de gebakken perziken en de geroosterde noten. Werk af met een vleugje pecannotenolie.
  7. Yumyum! Enjoy!

Uit: LNFairfood, Ellen Kegels (Manteau, 24,99 euro)

Voor 2 personenBereiding