Geroosterde pijlinktvis

  • Moeilijkheid

voor 4 :

4 tot 8 mooie pijlinktvissen (calamares)

extra vierge olijfolie

4 middelgrote uien

inkt van inktvis

zout

Leg de uien in hun geheel in een ovenvaste schaal in terracotta en zet ze 1 uur in de oven, naast de houtskool. Pel de uien wanneer ze goed gekaramelliseerd zijn, en hou ze warm.

Maak de calamares schoon. Snij de tentakels in stukjes en steek ze in de zakjes. Breng op smaak met zout en sproei er een beetje olijfolie op. Leg ze op de rooster, 10 cm boven middelmatig gloeiende houtskool. Draai ze na 2 minuten om en laat ze nog 1 minuut roosteren.

Serveer op warme borden met de uien en een scheutje lauwe inkt van inktvis gemonteerd met olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content