Geroosterde pastinaak met linzen en geitenkaas

Deze witte winterwortel heeft een pittige smaak. Combineer pastinaak met geitenkaas en linzen en je hebt een heerlijke vegetarische ovenschotel.

Voor 4 personen
  • 500 g pastinaak
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el korianderzaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • geraspte schil en sap van 1 (bloed)sinaasappel
  • 1/2 dl olijfolie
  • 4 el tijmhoning
  • 150 g groene linzen
  • 5 dl groentebouillon
  • 200 g gerijpte geitenkaas, verkruimeld
  • peper en zout
Vinaigrette
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el mangochutney
  • 1 el grove mosterd
  • sap van 1/2 citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaak en snij in de lengte in parten. Leg in een ingevette braadslee. Mix de knoflook, korianderzaadjes, rozemarijn, sinaasappelschil, het sap, de honing en olijfolie fijn in een blender. Kruid met peper en zout. Giet over de pastinaak en meng grondig. Bak 20 à 30 minuten.
  2. Kook intussen de linzen gaar in de groentebouillon. Giet af. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, kruid met peper en zout, en roer onder de linzen. Verdeel over 4 borden. Haal de pastinaak uit de oven, schik op de linzen en werk af met de geitenkaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content