
Geroosterde pastinaken met linzen en geitenkaas
Pastinaak heeft een pittige smaak. Combineer deze witte wortel met geitenkaas en linzen en je hebt een heerlijke vegetarische ovenschotel.
500 g pastinaken
4 tenen knoflook
1 el korianderzaadjes
2 takjes rozemarijn
geraspte schil en sap van 1 (bloed)sinaasappel
1/2 dl olijfolie
4 el tijmhoning
150 g groene linzen
5 dl groentebouillon
200 g gerijpte geitenkaas, verkruimeld
peper en zout
Voor de vinaigrette:
1/2 dl olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 el mangochutney
1 el grove mosterd
sap van 1/2 citroen
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snij in de lengte in parten. Leg in een ingevette braadslee. Mix de knoflook, korianderzaadjes, rozemarijn, sinaasappelschil, het sap, de honing en olijfolie fijn in een blender. Kruid met peper en zout. Giet over de pastinaken en meng grondig. Bak 20 à 30 min.
Kook intussen de linzen gaar in de groentebouillon. Giet af. Meng alle ingrediƫnten voor de vinaigrette, kruid met peper en zout, en roer onder de linzen. Verdeel over 4 borden. Haal de pastinaken uit de oven en schik op de linzen. Werk af met de geitenkaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier