Ingrediënten

  • 1 parelhoen (± 1 kg)
  • 2 el olijfolie

Kruidenmengsel:

  • 1 el zout
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel paprika
  • 2 koffielepels vijfkruidenmengsel in poeder
  • 1 koffielepel getoaste szechuanpeper (enkele minuutjes in de oven)
  • 1 koffielepel versgemalen zwarte of gemengde peper
  • 1/2 koffielepel komijn in poeder
  • 1 koffielepel madrascurry in poeder

Alle kruiden in een kommetje mengen en er de parelhoen vanbinnen en vanbuiten mee inwrijven. Ongeveer een half uur laten rusten op kamertemperatuur. De grill van de oven voorverwarmen op hoge temperatuur. De gekruide parelhoen met olijfolie bestrijken en ongeveer een uur aan het spit in de oven laten roosteren.

Tip: het vlees van de parelhoen is nog lekkerder en malser als het op de barbecue wordt geroosterd op witgloeiende houtskool. Reken ongeveer 50 minuten. Het vlees moet sappig blijven. Hier wordt de parelhoen gepresenteerd met eekhoorntjesbrood.

Alle kruiden in een kommetje mengen en er de parelhoen vanbinnen en vanbuiten mee inwrijven. Ongeveer een half uur laten rusten op kamertemperatuur. De grill van de oven voorverwarmen op hoge temperatuur. De gekruide parelhoen met olijfolie bestrijken en ongeveer een uur aan het spit in de oven laten roosteren.Tip: het vlees van de parelhoen is nog lekkerder en malser als het op de barbecue wordt geroosterd op witgloeiende houtskool. Reken ongeveer 50 minuten. Het vlees moet sappig blijven. Hier wordt de parelhoen gepresenteerd met eekhoorntjesbrood.