Nodig voor vier:
1 lamstong
4 stukken zalm van 150 g (zonder schubben en graten)
4 asperges
60 g peultjes
40 g erwten
2 vastkokende aardappelen
peper en zout
een scheut olijfolie
een weinig boter
enkele takjes verse tijm
1 blad filodeeg.
Mosterdolie:
olijfolie
mosterdgraantjes
een lepeltje mosterd.
Bouillon voor de lamstong:
1 ui
een stuk van een wortel
een weinig tijm
peper en zout
Een bouillon trekken van water met een versneden ui, een stuk versneden wortel, tijm, peper en zout. De lamstong in deze bouillon garen. Ondertussen de mosterdolie maken. De geplette mosterdgraantjes mengen met olijfolie en een lepeltje mosterd. De mosterdolie laten rusten. Met een scherp mes het vel van de vis halen (zonder in het visvlees te snijden). Het vel kruiden en in een matig warme oven of onder de grill drogen tot het krokant is. Het filodeeg in repen snijden. Van de repen en wat verse tijm rolletjes maken en deze in een warme oven kleuren.
De stukken zalm kruiden met peper, zout en tijm en inwrijven met mosterdolie. De vis kleuren onder de grill en op een warme plaats bewaren. De groenten schoonmaken, versnijden en afzonderlijk garen in een weinig gezeefde lamsbouillon. De bouillon gedeeltelijk inkoken. Het vlees van de lamstong in blokjes snijden en in de bouillon opwarmen. De groenten over warme borden verdelen. De bouillon en de blokjes lamstong met een lepel over de groenten scheppen. De vis kort opwarmen. Ieder stuk in drieÔn snijden en op de groenten plaatsen. De bouillon versieren met enkele druppels olie. Het gerecht afwerken met filobuisjes en krokante zalmvelletjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier