Geroosterde lamskroon met witte bonen, zongedroogde tomaten en rozemarijn
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
50 g gedroogde witte bonen (1 nacht laten weken in koud water met 1 koffielepel natriumbicarbonaat) tijm
laurier
zout
couscous
4 el fijngehakt bieslook
peper
boter
2 lamskronen
olijfolie
1 gepelde teen knoflook
2 takken rozemarijn
4 el zongedroogde tomaten op olijfolie
16 grote kappers
Kook de witte bonen gaar in water met tijm, laurier en zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Bereid de couscous zoals op de verpakking, laat uitlekken en licht drogen op het vuur, meng er het fijngehakt bieslook onder. Kruid met peper en zout en voeg een klont boter toe. Strijk de lamskronen licht in met olijfolie, kruid met peper en zout. Wrijf er knoflook en rozemarijn over. Rooster ze rosé op de barbecue, draai regelmatig om. Laat nadien 5 min. rusten. Serveer het vlees met de opgewarmde bonen, zongedroogde tomaat, grote kappers en couscous.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier