Voor 4:

4 grote takken rozemarijn

12 jakobsschelpen

2 appels

3 dikke sneden gerookt spek (ongeveer 1 cm dik)

olijfolie

boter

zwarte peper en zout

vers gemaakte mayonaise

kerriepoeder naar smaak

Trek alle bladeren van de rozemarijntakken behalve de top.

Maak de jakobsschelpen schoon, snij de ongeschilde appels in plakken en het spek in individuele hapklare porties.

Maak de spiesen als volgt: eerst een jakobsschelp op de rozemarijntak, dan een plak spek, dan appel en dan weer een jakobsschelp, enzovoort, tot elke spies 3 jakobsschelpen telt.

Bak de spiesen in olijfolie met een klont boter. Kruid met zwarte peper en zout.

Meng de mayonaise met kerriepoeder naar smaak. Serveer met de spiesen.

Tijd: 35'

Moeilijk: 1

Voor 4: 4 grote takken rozemarijn12 jakobsschelpen2 appels3 dikke sneden gerookt spek (ongeveer 1 cm dik)olijfolieboterzwarte peper en zoutvers gemaakte mayonaisekerriepoeder naar smaakTrek alle bladeren van de rozemarijntakken behalve de top.Maak de jakobsschelpen schoon, snij de ongeschilde appels in plakken en het spek in individuele hapklare porties.Maak de spiesen als volgt: eerst een jakobsschelp op de rozemarijntak, dan een plak spek, dan appel en dan weer een jakobsschelp, enzovoort, tot elke spies 3 jakobsschelpen telt.Bak de spiesen in olijfolie met een klont boter. Kruid met zwarte peper en zout.Meng de mayonaise met kerriepoeder naar smaak. Serveer met de spiesen.Tijd: 35'Moeilijk: 1