Geroosterde griet met groene asperges, sherry-vinaigrette, groene pasta en pittige tomatensaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

4 stukken zonnevis van 150 à 200 g, gefileerd en ontgraat

4 sjalotten

1 dl zachte sherry-azijn

2 dl maïsolie

300 g groene asperges

een blik gepelde tomaten

een scheut olijfolie

een klontje boter

1 teentje knoflook.

Kruiden:

korianderzaad

salie

rozemarijn

een plakje gember

(indien gewenst) citroenblaadjes

2 rode, pikante pepers

ketchup

tabasco en mosterd (facultatief)

Een sherry-dressing bereiden. Twee sjalotjes versnipperen en stoven in maïsolie. De sherry-azijn toevoegen, aan de kook brengen en blussen met maïsolie. De dressing kruiden met zout en peper en warm of koud gebruiken.

Een pittige tomatensaus bereiden. Twee sjalotjes en een teentje knoflook fijn snijden en stoven in olijfolie. Een blik gepelde tomaten toevoegen. Kruiden met korianderzaad, salie, rozemarijn en een plakje gember. De pikante pepers grof snijden en toevoegen. Aan de kook brengen en 20 minuten laten pruttelen. De saus mixen en zeven. Een scheutje ketchup toevoegen. Indien gewenst een weinig mosterd en/of tabasco bij de saus doen.

De groene asperges schoonmaken, in staafjes snijden en stoven in boter (geen water toevoegen). Kruiden met peper en zout.

De gefileerde vis in de bloem wentelen. Een grillpan met een weinig vetstof heet laten worden. De vis quadrilleren aan één kant. Kruiden met zout en peper. Overgieten met een scheutje olijfolie en kort in een voorverwarmde oven garen.

De deegwaren in ruim gezouten water beetgaar koken. Het kookvocht afgieten en mengen met een scheutje olie. De asperges, vis en deegwaren op warme borden schikken. De sherry-vinaigrette over de vis gieten. Een weinig tomatensaus over de bordspiegel lepelen. De rest van de saus afzonderlijk serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content