voor 4 :
4 middelgrote tot grote boleten
1 paprika*
1 aubergine
2 jonge uitjes
1 tomaat
1 courgette
4 kl extra vierge olijfolie
zout uit Maldon (of zeezout)
Maak de groenten schoon, verwijder eventuele pitten en snij in fijne schijfjes. Laat de groenten boven de warmte van de gloeiende houtskool gaar worden in ca. 45 minuten.
Borstel de boleten schoon en snij in schijfjes van 5 mm dik. Leg ze in een metalen zeef met fijne mazen. Plaats de zeef op de rooster en besprenkel de paddestoelen met wat olie. Laat ze in 2 minuten gaar worden op zacht gloeiende houtskool.
Schik de warme groenten in laagjes in het midden van een bord. Breng op smaak met olijfolie en zout. Bedek de groenten met schijfjes paddestoel.
In Baskenland gebruikt men de variëteit morrón, die zachter smaakt dan de piquillo bijvoorbeeld.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier