Geroosterde bananen met kokosijs en rumroom

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 niet te rijpe bananen

1/2 liter vanilleijs

50 g gemalen kokos

1/2 dl kokosmelk

0,5 dl witte rum

1 dl room

1 koffielepel suiker

dunne krokante koekjes

muntblaadjes

Laat het roomijs de dag voordien een beetje smeuïg worden (in de magnetron bijv.). Meng het met de helft van het gemalen kokos, de kokosmelk en de helft van de rum. Laat het ijs weer hard worden. Schep er met een ijsschep mooie bollen uit, wentel ze door de andere helft van het gemalen kokos en leg de ijsbollen naast elkaar op een schaaltje in de diepvriezer.

Leg de bananen – in de schil! – op de barbecue tot ze helemaal zwart zijn. Klop ondertussen stevig de room op met de suiker en roer er de rest van de rum door.

Snijd de bananen in stukken zodat de vulling zichtbaar wordt en zet op elk bord enkele stukken banaan rechtop. Versier met een kokosijsbol, wat rumroom, krokante koekjes en muntblaadjes.

Tips: Geen paniek als de bananenschil zwart wordt: ze is stevig genoeg om het vruchtvlees te beschermen.

De koekjes maakt u zelf door hoopjes banketbakkersroom uit te smeren op een bakplaat. Laat ze bakken in een oven van 180 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content