Nodig

1 lamsbout van 1,5 kg, ontbeend en opgerold

1 el olie of vetstof

1 takje rozemarijn

30 cl Guinness

50 g bruine suiker

20 à 30 cl kalfsfond

zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het vlees met peper en zout. Leg het in een braadslee met een lepel vet. Kleur het op matig vuur tot het mooi goudbruin is. Voeg de rozemarijn en Guinness toe en zet de schotel in de oven. Bedruip het vlees om het kwartier met het vocht en laat 1 uur garen.

Haal de schotel uit de oven, besprenkel het vlees met de bruine suiker. Plaats nog 15 minuten in de oven. Bedruip om de 3 à 4 minuten. Na 75 minuten is het lam medium gaar.

Nodig1 lamsbout van 1,5 kg, ontbeend en opgerold1 el olie of vetstof1 takje rozemarijn30 cl Guinness50 g bruine suiker20 à 30 cl kalfsfondzout en peperBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het vlees met peper en zout. Leg het in een braadslee met een lepel vet. Kleur het op matig vuur tot het mooi goudbruin is. Voeg de rozemarijn en Guinness toe en zet de schotel in de oven. Bedruip het vlees om het kwartier met het vocht en laat 1 uur garen. Haal de schotel uit de oven, besprenkel het vlees met de bruine suiker. Plaats nog 15 minuten in de oven. Bedruip om de 3 à 4 minuten. Na 75 minuten is het lam medium gaar.