Geroosterd brood met tomaat, komkommer en ham

Voor 4:

Voor 4:

4 plakjes Coeur d’Ardenne (1,5 mm dik)

4 middelgrote tomaten

80 g komkommer

5 blaadjes bladpeterselie

1-2 el extra vierge olijfolie

1 scheutje citroensap

peper en zout

8 porties boerenbrood

Pel de tomaten en verwijder de zaden. Snij de groente in fijne stukjes (maximum 2-3 mm). Doe hetzelfde met de komkommer. Hak de peterselie fijn (kan gemengd worden met wat verse korianderblaadjes). Meng onder de groenten en breng deze op smaak met citroensap, olie, een beetje zout en peper. Laat 20 minuten rusten.

Snij het boerenbrood (of stokbrood of ciabatta) in dikke sneden (1,5 cm) en rooster ze.

Schik de plakjes ham op een ovenplaat en zet ze 4-5 minuten in de voorverwarmde oven (200°C) tot ze lichtjes stijf zijn. Haal ze uit de oven en laat ze rusten op een rooster.

Schik met behulp van een klein lepeltje de groentemengeling op de sneetjes brood. Leg daarbovenop een half plakje ham.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content