Gerookte zalm met honingdressing, roze pepers en lente-ui

Voor 4:

Voor 4:

300 g gerookte zalm (1 grote of 2 kleine sneden p.p.)

2 el braadboter

2,5 el vloeibare honing

0,15 dl cognac

2 tl roze peperbollen

4 lente-uitjes

peper en zout

Kleur de boter in een kleine pan op een niet te hoog vuur en blus de warmte met cognac. Voeg de honing toe en roer tot een gladde saus.

Doe de roze pepers erbij en kruid met gemalen peper en eventueel een beetje zout. Laat de saus lichtjes afkoelen. Snij de lente-uitjes in schuine repen en voeg die op het laatste moment toe.

Etaleer de zalm op de borden en haal het middelste gedeelte iets omhoog met een vork. Besprenkel met de lauwe dressing. Serveer met geroosterd bruin brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content