Voor 4:
600 g tonijnfilet van 2 cm dik
Kruidenmengeling:
200 g grof zeezout
20 g geplette korianderbollen
1 el mosterdzaad (liefst zwart)
4 el gehakte basilicum of oregano
40 g rietsuiker
zeste van limoen (geraspte schil)
1 dl witte wijn
Pasta:
400 g deegwaren
800 g raketsla
3 teentjes knoflook
200 g pecorinokaas
een scheut olijfolie en basilicumolie
zwarte peper van de molen
Doe de aangegeven ingrediënten voor de kruidenmengeling in een kom en pekel de tonijn gedurende 6 uur. Dep de vis droog en rook hem 15 minuten warm in een rookdoos (110° C). De vis kan ook koud worden gerookt, maar dan moet hij 12 uur in de pekel en vervolgens 1 uur gerookt op 25° C.
Kook de deegwaren voor. Warm een scheut olijfolie en basilicumolie, voeg de raketsla en de grofgehakte look toe. Doe de voorgekookte deegwaren in de pan, schud alles op en meng op het laatste moment met de in blokjes gesneden pecorino. Snij de tonijn in schijfjes, kruid vis en deegwaren met zwarte peper uit de molen en dien op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier