Gerookte tonijn met pasta en pecorino

  • Moeilijkheid

Voor 4:

600 g tonijnfilet van 2 cm dik

Kruidenmengeling:

200 g grof zeezout

20 g geplette korianderbollen

1 el mosterdzaad (liefst zwart)

4 el gehakte basilicum of oregano

40 g rietsuiker

zeste van limoen (geraspte schil)

1 dl witte wijn

Pasta:

400 g deegwaren

800 g raketsla

3 teentjes knoflook

200 g pecorinokaas

een scheut olijfolie en basilicumolie

zwarte peper van de molen

Doe de aangegeven ingrediënten voor de kruidenmengeling in een kom en pekel de tonijn gedurende 6 uur. Dep de vis droog en rook hem 15 minuten warm in een rookdoos (110° C). De vis kan ook koud worden gerookt, maar dan moet hij 12 uur in de pekel en vervolgens 1 uur gerookt op 25° C.

Kook de deegwaren voor. Warm een scheut olijfolie en basilicumolie, voeg de raketsla en de grofgehakte look toe. Doe de voorgekookte deegwaren in de pan, schud alles op en meng op het laatste moment met de in blokjes gesneden pecorino. Snij de tonijn in schijfjes, kruid vis en deegwaren met zwarte peper uit de molen en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content