Gerookte theeroom met chocolade, zwarte sesam en yoghurt

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

8 el volle yoghurt

Voor gerookte theeroom :

700 g room

300 g volle melk

100 g suiker

50 g Ceylonthee

20 g gerookte thee (verkrijgbaar in oosterse voedingswinkels)

3 bladen gelatine

Voor de rum :

100 g rozijnen

100 g rum

60 g water

Voor de cacaocake :

500 g eiwit

170 g suiker

500 g donkere chocolade (64 % cacao)

120 g boter

100 g eierdooier

Voor de sesamkrokantjes :

250 glucosesiroop

250 g fondantsuiker

200 g zwart sesamzaad

Voor het koffie-chocolade-ijs :

2 liter volle melk

240 g room

100 g cacaopoeder

60 g boter

40 g instantkoffiepoeder

200 g eierdooier

330 g suiker

40 g invertsuiker

3 g stabilisator

600 g zwarte couverture

Maak eerst de theeroom. Doe alle ingrediënten in een pan, breng aan de kook en laat 3 minuten zacht koken. Roer er de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatinebladen door. Zeef. Laat de rozijnen met de rum en het water inkoken tot er geen vocht meer overblijft en roer meteen door de theeroom.

Klop voor de cacaocake de eiwitten met de suiker tot meringue. Smelt de chocolade met de boter en de eierdooiers en spatel onder de meringue. Bak 4 minuten in een oven van 220°C.

Meng de ingrediënten voor de sesamkrokanten, strijk open op een bakplaat en bak 4 minuten op 200°C. Maak er met een lepel krullen of spiralen mee.

Kook voor het ijs de melk met room, cacao en koffie. Klop de eierdooiers los met de suiker en stabilisator, giet er de melk op. Smelt de boter met de couverture en roer onder de saus. Draai tot ijs. Serveer de theeroom in diepe borden, schik er cake op, werk af met ijs, sesamkrokant en yoghurt rondom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content