Voor 4 :
8 el volle yoghurt
Voor gerookte theeroom :
700 g room
300 g volle melk
100 g suiker
50 g Ceylonthee
20 g gerookte thee (verkrijgbaar in oosterse voedingswinkels)
3 bladen gelatine
Voor de rum :
100 g rozijnen
100 g rum
60 g water
Voor de cacaocake :
500 g eiwit
170 g suiker
500 g donkere chocolade (64 % cacao)
120 g boter
100 g eierdooier
Voor de sesamkrokantjes :
250 glucosesiroop
250 g fondantsuiker
200 g zwart sesamzaad
Voor het koffie-chocolade-ijs :
2 liter volle melk
240 g room
100 g cacaopoeder
60 g boter
40 g instantkoffiepoeder
200 g eierdooier
330 g suiker
40 g invertsuiker
3 g stabilisator
600 g zwarte couverture
Maak eerst de theeroom. Doe alle ingrediënten in een pan, breng aan de kook en laat 3 minuten zacht koken. Roer er de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatinebladen door. Zeef. Laat de rozijnen met de rum en het water inkoken tot er geen vocht meer overblijft en roer meteen door de theeroom.
Klop voor de cacaocake de eiwitten met de suiker tot meringue. Smelt de chocolade met de boter en de eierdooiers en spatel onder de meringue. Bak 4 minuten in een oven van 220°C.
Meng de ingrediënten voor de sesamkrokanten, strijk open op een bakplaat en bak 4 minuten op 200°C. Maak er met een lepel krullen of spiralen mee.
Kook voor het ijs de melk met room, cacao en koffie. Klop de eierdooiers los met de suiker en stabilisator, giet er de melk op. Smelt de boter met de couverture en roer onder de saus. Draai tot ijs. Serveer de theeroom in diepe borden, schik er cake op, werk af met ijs, sesamkrokant en yoghurt rondom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier