Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g nieuwe aardappelen (bv. Moese witte eerstelingen)
  • 50 g boter
  • handvol jonge bladspinazie, gewassen en droog geschud
  • 200 g filets van gerookte paling
  • toefjes marjolein, voor de afwering

Groene saus:

  • 3 bosuitjes, 50 g kervel
  • 25 g zuring, 25 g peterselie
  • 15 g munt, 8 g marjolein
  • 15 g citroenmelisse
  • 1 takje salie of bonenkruid
  • 200 g zure room
  • 2 tl dragonmosterd
  • peper en zout

Maak eerst de groene saus: hak de bosuitjes en kruiden grof, mix fijn met zure room en mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.

Schil de nieuwe aardappelen, kook gaar in gezouten kokend water. Haal van het vuur en prak grof met vork. Meng er de boter en grofgesneden spinazie door, kruid met peper en zout.

Verdeel over borden en schik er de paling op. Werk af met de groene saus en enkele toefjes marjolein.

Maak eerst de groene saus: hak de bosuitjes en kruiden grof, mix fijn met zure room en mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout. Schil de nieuwe aardappelen, kook gaar in gezouten kokend water. Haal van het vuur en prak grof met vork. Meng er de boter en grofgesneden spinazie door, kruid met peper en zout. Verdeel over borden en schik er de paling op. Werk af met de groene saus en enkele toefjes marjolein.