Een dubbele kippenfilet op de karkas (+/- 800 g)
pekelzout
citroengras in 2 stengels gesneden
tuinkruiden
Voor het citrusslaatje:
rode pompelmoes in partjes
3 appelsienen
2 limoenen
limoenolie
witte wijnazijn
1/4 l suikersiroop met munt
een slamengeling (rode sla, frisée en rucola), bieslook in stukken van 3 cm.
De kippenfilets ontdoen van het vel en inzouten met pekelzout en citroengras. Gedurende 3 uren laten rusten. Een beetje afspoelen en roken in rookkast, BBQ met een mengeling van tuinkruiden op +/- 50 à 60°C gedurende 40 à 70 minuten. Laten afkoelen, van de karkas halen, snijden en serveren met een citrussausje.
Citrusslaatje:
De vruchten schillen en in partjes snijden, het sap apart opvangen. Het sap mengen met de suikersiroop, de witte wijnazijn en de limoenolie. De helft van deze mengeling mengen met de sla en de rest gebruiken voor een dressing. De sla eventueel afsmaken met een kleurenpeper en op een bord schikken. De gesneden kipfilet er rond schikken en met de dressing overgieten. Bestrooien met de bieslook en eventueel garneren met asperge-erwtenscheuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier