Gerookte heilbotsoep met een uitgesproken herfstkarakter

2459689

© © Tony Le Duc Voor 4:

Gerookte heilbotsoep met een uitgesproken herfstkarakter
© © Tony Le Duc

Voor 4:

2 uien

1 knolvenkel

1 steranijs (hele ster)

boter

1,5 dl droge witte wijn

1,5 l visfumet

kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)

2 dl room

300 g gerookte heilbot in stukken

peper en zout

4 stukken kabeljauwfilet van 70 g elk

Bak de versneden ui en venkel met de steranijs op laag vuur glazig in boter. Voeg de wijn toe en laat de alcohol 2 minuten uitdampen. Bevochtig met de visfumet, voeg de kruidentuil toe en breng aan de kook. Laat de groenten afgedekt gaarkoken. Verwijder de steranijs, voeg room en gerookte heilbot toe en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout en hou warm. Bak de kabeljauw net gaar in boter en serveer in de soep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content