
Gerookte heilbotsoep met een uitgesproken herfstkarakter
10-06-2011, 12:53
© © Tony Le Duc Voor 4:
Voor 4:
2 uien
1 knolvenkel
1 steranijs (hele ster)
boter
1,5 dl droge witte wijn
1,5 l visfumet
kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
2 dl room
300 g gerookte heilbot in stukken
peper en zout
4 stukken kabeljauwfilet van 70 g elk
Bak de versneden ui en venkel met de steranijs op laag vuur glazig in boter. Voeg de wijn toe en laat de alcohol 2 minuten uitdampen. Bevochtig met de visfumet, voeg de kruidentuil toe en breng aan de kook. Laat de groenten afgedekt gaarkoken. Verwijder de steranijs, voeg room en gerookte heilbot toe en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout en hou warm. Bak de kabeljauw net gaar in boter en serveer in de soep.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier