Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g gerookte heilbot
  • 4 dl room
  • cayennepeper en zout
  • bruin boerenbrood of toastjes

Snij de heilbot in kleine stukken en mix fijn met een scheut room. Kruid royaal met cayennepeper en (weinig) zout en zet koud. Klop de rest van de room stijf en spatel voorzichtig onder de heilbot. Controleer de kruiding en zet gedurende ten minste 2 uur in de ijskast. Serveer met bruin boerenbrood of op toastjes.

Tip: Deze mousse kan met alle soorten gerookte vette vis. Ook van rauwe vis kan men mousse maken. Daarvoor wordt die fijngecutterd met een ei en kruiden en mengt men nadien opgeklopte room eronder. Gaar de mousse vervolgens in een terrinevorm au bain-marie in de oven. Men kan ook met twee eetlepels quenelles maken van de mousse en die pocheren in water of bouillon.

Snij de heilbot in kleine stukken en mix fijn met een scheut room. Kruid royaal met cayennepeper en (weinig) zout en zet koud. Klop de rest van de room stijf en spatel voorzichtig onder de heilbot. Controleer de kruiding en zet gedurende ten minste 2 uur in de ijskast. Serveer met bruin boerenbrood of op toastjes. Tip: Deze mousse kan met alle soorten gerookte vette vis. Ook van rauwe vis kan men mousse maken. Daarvoor wordt die fijngecutterd met een ei en kruiden en mengt men nadien opgeklopte room eronder. Gaar de mousse vervolgens in een terrinevorm au bain-marie in de oven. Men kan ook met twee eetlepels quenelles maken van de mousse en die pocheren in water of bouillon.