Gerookte forellen

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 forellen

1 flesje Passendalebier

grof zeezout

venkelzaad

gedroogd zeewier

rozemarijn

Voor de gevulde aardappelen:

4 grote bintjes

2 el zure room

100 g Gandaham, in snippers

2 el versneden bieslook

enkele gehakte zongedroogde tomaten

Leg de forellen een nacht in de koelkast in een mengeling van bier, zeewier en kruiden. Dep de vissen droog en hang ze enkele uren te drogen op een tochtige plaats (winddrogen). Kruid de vis bij met Elckerlijc-viskruiden (te koop bij Covee, Aveve Center of gespecialiseerde barbecuewinkels) en rook de forellen in de schouw van de Cactus Jack (1 uur op 75° C.).

Kook ondertussen de aardappelen. Snij ze doormidden, verwijder het kruim en meng dit met room, ham, bieslook en zongedroogde tomaten. Warm de gevulde aardappelen kort op de grill en kruid met ‘vuurkruiden’ van Elckerlijc.

Serveer de forellen met de aardappelen en, indien gewenst, een gemengd slaatje met zongedroogde tomaten, geroosterde amandelen, een weinig Italiaanse kruidenolie en aceto balsamico.

* Het roken kan ook gebeuren op de Outdoor Chef-barbecue, onder gesloten deksel op zeer lage temperatuur, op poeder van eik of beuk met eventueel wat jeneverbesstruik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content