Voor 4

4 bietjes

1 el gerookte thee

olijfolie van eerste persing

versgemalen zwarte peper en zout

Stoom de bietjes gedurende 25 min. gaar en haal ze dan uit het stoommandje..

Bedek de bodem van een stoofpan met aluminium folie met daar bovenop de gerookte thee en de bieten. Sluit de pan af met een deksel en draai het vuur hoger tot de bereiding begint te roken. Zet het vuur nu zachter en laat rustig gedurende 15 min. verder roken. Haal van het vuur, verwijder het deksel en laat de bietjes in de pan afkoelen. Schil ze en hak in stukjes. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij voorbeeld met een stukje geroosterde ambachtelijke bloedworst.

Voor 44 bietjes1 el gerookte thee olijfolie van eerste persingversgemalen zwarte peper en zoutStoom de bietjes gedurende 25 min. gaar en haal ze dan uit het stoommandje.. Bedek de bodem van een stoofpan met aluminium folie met daar bovenop de gerookte thee en de bieten. Sluit de pan af met een deksel en draai het vuur hoger tot de bereiding begint te roken. Zet het vuur nu zachter en laat rustig gedurende 15 min. verder roken. Haal van het vuur, verwijder het deksel en laat de bietjes in de pan afkoelen. Schil ze en hak in stukjes. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij voorbeeld met een stukje geroosterde ambachtelijke bloedworst.