Geraspte komkommer

© Getty

Geraspte komkommer voor 6 personen. Voorbereiding: 5 minuten.

Nodig
  • 2 komkommers
  • 50 gram kokosmelk (5 cl)
  • 2 groene citroenen
  • 2 rode uien
  • 10 sprietjes bieslook
  • 20 gram geraspte kokosnoot
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Was de komkommers en schil ze in de lengte waarbij je afwisselend een reepje schil verwijdert en een reepje laat zitten. Verwijder de uiteinden, snijd de komkommers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommers met een grove rasp.
  2. Schil de uien en hak ze fijn. Pers de groene citroenen en meng het sap met de kokosmelk. Breng de smaak met zout en peper, voeg de fijngehakte uien toe en meng met de komkommers.
  3. Verdeel dit mengsel over de glazen, bestrooi met geraspte kokosnoot en versier met het bieslook, net voor je serveert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content