Ingrediënten

Voor 12:

  • 50 g hazelnoten, grof gehakt
  • 50 g krenten
  • 50 g dadels, fijn gehakt
  • 1,5 el + 50 g bruine suiker
  • 25 g boter, gesmolten
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 12 appels, klokhuis verwijderd
  • 2,5 dl marsala
  • room, om te serveren

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de hazelnoten, krenten, dadels, 1,5 el bruine suiker, gesmolten boter en kaneel onder elkaar. Maak een lichte inkeping rondom de appels (zodat ze niet openbarsten tijdens het bakken) en schik de appels op een bakplaat.

Schep het notenmengsel in de appels. Roer de marsala en 50 g bruine suiker onder elkaar. Giet over de appels en bak 20 min. tot de appels net gaar zijn. Serveer de appels warm met een scheut ijskoude room.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de hazelnoten, krenten, dadels, 1,5 el bruine suiker, gesmolten boter en kaneel onder elkaar. Maak een lichte inkeping rondom de appels (zodat ze niet openbarsten tijdens het bakken) en schik de appels op een bakplaat. Schep het notenmengsel in de appels. Roer de marsala en 50 g bruine suiker onder elkaar. Giet over de appels en bak 20 min. tot de appels net gaar zijn. Serveer de appels warm met een scheut ijskoude room.