Gepocheerde zalmforel met rode bieten en kaviaarcrème

Nodig voor zes:

Nodig voor zes:

6 mooie, ontgrate en ontvelde stukken zalmforel van elk 100 g

6 gekookte rode bietjes

3 eetlepels dikke, zure room

mengeling van 4 soorten peper

1 potje zalmforeleitjes

1 potje Sevruga-kaviaar

een theelepel fijngehakte bieslook

enkele druppels Engelse saus

enkele druppels frambozenazijn.

Versiering:

1 doosje rode bietscheuten (preischeuten of rode koolscheuten vormen een goed alternatief)

een takje dille of Romeinse kervel

De stukken zalmforel kruiden met peper en zout en insmeren met gesmolten boter. Een ovenschaal met boter insmeren en de vis in de schaal schikken. De oven voorverwarmen op 180° C. De rode bieten schillen en in gelijkvormige balkjes snijden. De biet opwarmen in een weinig kookvocht. De zure room in een kom voorzichtig mengen met de twee soorten kaviaar en het bieslook. De room op smaak brengen met de pepermengeling, Engelse saus en frambozenazijn. De vis in de oven zetten (zo’n 10 minuten, naargelang van de dikte). Warm de borden op. Maak op de zeer warme borden bedjes van rode biet. De zalmforel op de staafjes biet schikken en de koude saus over de vis uitlepelen. Het gerecht versieren met scheuten, een takje dille en/of Romeinse kervel. Onmiddellijk opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content