Gepocheerde Williamspeer met ijs van zoethout

© Getty

Voor 4 personen
Voor het ijs
  • 6 eierdooiers
  • 60 g suiker
  • 3 dl room
  • 3 dl melk
  • 1 cl zoethoutextract
Voor het perentaartje
  • 1 overlangs in plakjes gesneden Williamspeer wat ingedikte suikersiroop
  • Voor de gepocheerde peren:
  • 1 l lichte suikersiroop
  • 3 dl Poire William’s-likeur
  • 1 vanillestokje
  • 2 Williamsperen
Voor de perenmoes
  • 1 gemixte gepocheerde peer
Voor de saus
  • ingedikte suikersiroop met zoethoutextract en pocheervocht.
Voor de rondjes gebrande peer
  • 1 gepocheerde peer, in rondjes gesneden en gekarameliseerd met een gasbrandertje.

Bereiding

  1. Maak eerst het ijs. Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtige massa. Breng de room met de melk en het zoethoutextract aan de kook en giet het al roerend over het suikermengsel. Laat onder voortdurend roeren even indikken op het vuur en draai er in een ijsturbine roomijs van.
  2. Schik voor het perentaartje de perenplakjes in waaiervorm op bakpapier en strijk ze in met suikersiroop. Laat gedurende 4 tot 6 uur drogen in een oven van 90°C, met de deur op een kier.
  3. Breng voor de gepocheerde peren de suikersiroop met de likeur en het vanillestokje aan de kook en pocheer er de peren beetgaar in. Laat de peren nadien afkoelen in het vocht in de ijskast.
  4. Snijd de vruchten overlangs in twee en schik ze op wat perenmoes op vier borden. Leg er een bol ijs op en versier met een gedroogd perentaartje. Lepel er de saus rond en werk af met rondjes gebrande peer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content