Gepocheerde rog met lentegroentjes en zeekraal

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 rogvleugels van 400 gram

100 gram verse doperwtjes

100 gram wortelen

8 lente-uitjes

200 gram nieuwe aardappelen

100 gram nieuwe raapjes

ijskoude boter

peper en zout

100 gram geblancheerde zeekraal

Voor het pocheervocht:

2 preien

1 stengel bleekselderij

1 bol knoflook

2 wortelen

1 knolvenkel

50 gram boter

5 cl witte wijn

4 tomaten

1 takje tijm

1 blaadje laurier

1 koffielepel grof zeezout

Maak eerst het pocheervocht. Was en snijd alle groenten behalve de tomaten in grote dobbelstenen. Fruit 5 minuten in boter. Bevochtig met witte wijn en voeg de in 4 gesneden tomaten toe. Laat inkoken tot een dikke saus. Vul een grote pan met water en doe er de ingekookte groenten bij, samen met de kruiden en het zeezout. Laat 15 minuten zacht koken en giet door een fijne zeef. Pocheer de rogvleugels 5 minuten in het kookvocht. Maak de rest van de groenten schoon en kook ze apart beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat ze schrikken in ijswater of onder koud stromend water. Haal de rog uit het vocht of de nage, en monteer het vocht met klontjes ijskoude boter. Kruid eventueel bij met peper en zout. Doe er de groenten bij en dien meteen op, met de rog. Werk af met geblancheerde zeekraal.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content