Voor 4 :
1 kop wilde rode rijst
4 el zwarte olijventapenade
1/2 teen knoflook
sap van 1/2 citroen
kerriepoeder
3 el in dobbelstenen gesneden en in boter gebakken oesterzwam
peper
zout
4 dl tomatencoulis of passata
handvol basilicum
handvol koriander
1 teen knoflook
3 cm citroengras
500 g schoongemaakte pijlinktvis
Kook de wilde rode rijst gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met tapenade, fijngehakte knoflook, citroensap, kerriepoeder en de in boter gebakken oesterzwam. Kruid met peper en zout.
Kook de tomatencoulis tot de helft in met fijngehakte basilicum, koriander, knoflook en citroengras. Giet door een zeef en kruid met peper en zout. Maak de inktvis schoon en snij in brede ringen van 3 cm. Pocheer 3 minuten in lichtgezouten kokend water.
Vul de inktvisringen met het rijstmengsel. Giet een lepel tomatencoulis op de borden en schik er de ringen op. Werk af met groene kruiden naar keuze.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier