Gepocheerde peer met pistachezand

Gepocheerde peer met pistachezand: dit nagerecht ziet er verfijnd uit, maar is verbazingwekkend gemakkelijk te maken.

Ingrediƫnten
  • 4 stevige handperen, DoyennĆ©du Comice
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 biologische citroen
  • 750 ml water
  • 400 g rietsuiker
  • 8 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 1 laurierblad
  • 200 g pistachenoten, fijngemalen
Bereiding
  1. Schil de peren met een dunschiller, laat daarbij het steeltje eraan en snijd aan de onderkant een stukje klokhuis weg. Schil de sinaasappel en de citroen met een dunschiller en pers het sap eruit.
  2. Breng het water in een grote pan aan de kook met de suiker, steranijs, het kaneelstokje, vanillestokje, laurierblad, de sinaasappel- en citroenschil en het sinaasappel- en citroensap.
  3. Draai het vuur laag als de suiker helemaal is opgelost en doe de peren erin. Laat het geheel zachtjes 30 minuten op het vuur staan.
  4. Controleerof de peren zacht zijn, maar ze mogen niet pappig worden.
  5. Neem de peren uit het vocht en laat ze uitlekken.
  6. Kook het vocht in tot siroop en haal de siroop door een zeef.
  7. Schenk een laagje siroop in de borden. Rol elke peer door het pistachezand zodat ze helemaal bedekt zijn en zet ze rechtop in de siroop.
Uit: Mijn Franse keuken, Alain Caron (Uitg. Carrera>

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content