Nodig voor vier:
Voor de peren:
4 peren (conférence of doyenné)
200 g suiker
2 dl water
2 dl zoete wijn
het sap van een citroen
1 vanillestok
Citroencrème:
het sap van 2 citroenen
fijngehakte citroenzeste
100 g boter
150 g suiker
2 eieren
2,5 dl room
Voor de sigaretten:
3 eiwitten
90 g suiker
25 g gesmolten boter
25 g bloem
amandelschilfers en sesamzaad
De peren schillen en koken in een siroop, gemaakt van suiker, water, wijn en citroensap. De vruchten in de siroop met de vanillestok koken tot ze bijna fondant zijn (het fruit mag niet uit elkaar vallen). De peren in de siroop laten afkoelen.
De citroencrème bereiden. Het citroensap met de zeste en de boter aan de kook brengen. De eieren en de suiker kloppen en bij de citroenmengeling gieten. Mengen en koud laten worden in de koelkast. De room opkloppen en door het citroenmengsel spatelen.
De sigaretten maken. Het eiwit met de suiker tot sneeuw kloppen. De bloem en de gesmolten boter toevoegen. Het beslag in 8 rondjes op een met bakpapier bedekte ovenlade uitstrijken en bestrooien met amandelschilfers en sesamzaad. Goudgeel bakken in een oven van 175° C. Uit de oven halen en onmiddellijk rond stokjes rollen. Koud laten worden. De sigaretten met behulp van een spuitzak met citroencrème vullen. De bovenkant van de peren snijden. Twee sigaretten op de peren leggen en het deksel aanbrengen. Decoreer met muntblaadjes, gehakte pistachenoten of schaafsel van chocolade. Men kan dit gerecht opdienen met chocoladesaus, chocolade-ijs of een mini-crème brûlée.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier