Gepocheerde peer en met citroencreme gevulde sigaret

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

Voor de peren:

4 peren (conférence of doyenné)

200 g suiker

2 dl water

2 dl zoete wijn

het sap van een citroen

1 vanillestok

Citroencrème:

het sap van 2 citroenen

fijngehakte citroenzeste

100 g boter

150 g suiker

2 eieren

2,5 dl room

Voor de sigaretten:

3 eiwitten

90 g suiker

25 g gesmolten boter

25 g bloem

amandelschilfers en sesamzaad

De peren schillen en koken in een siroop, gemaakt van suiker, water, wijn en citroensap. De vruchten in de siroop met de vanillestok koken tot ze bijna fondant zijn (het fruit mag niet uit elkaar vallen). De peren in de siroop laten afkoelen.

De citroencrème bereiden. Het citroensap met de zeste en de boter aan de kook brengen. De eieren en de suiker kloppen en bij de citroenmengeling gieten. Mengen en koud laten worden in de koelkast. De room opkloppen en door het citroenmengsel spatelen.

De sigaretten maken. Het eiwit met de suiker tot sneeuw kloppen. De bloem en de gesmolten boter toevoegen. Het beslag in 8 rondjes op een met bakpapier bedekte ovenlade uitstrijken en bestrooien met amandelschilfers en sesamzaad. Goudgeel bakken in een oven van 175° C. Uit de oven halen en onmiddellijk rond stokjes rollen. Koud laten worden. De sigaretten met behulp van een spuitzak met citroencrème vullen. De bovenkant van de peren snijden. Twee sigaretten op de peren leggen en het deksel aanbrengen. Decoreer met muntblaadjes, gehakte pistachenoten of schaafsel van chocolade. Men kan dit gerecht opdienen met chocoladesaus, chocolade-ijs of een mini-crème brûlée.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content