Voor 4:

vanille-ijs

Voor de gepocheerde ananas:

1 ananas

7,5 dl water

450 g suiker

8 kruidnagels

6 kardemompeulen

Voor de ananaschips:

1/3 kleine ananas

poedersuiker

Voor de muntsuiker:

een handvol verse munt

75 g suiker

Voor de gepocheerde ananas: schil de ananas en snij in schijven van 6 mm dik. Breng het water met de suiker en de specerijen aan de kook, draai het vuur lager en pocheer de ananasschijven gedurende 8 min. Laat afkoelen in de siroop. Houd 8 schijven apart, snij die eventueel in kwarten, en mix de rest tot een dikke ananassaus.

Voor de ananaschips: schil de ananas en snij in zo dun mogelijke schijven. Leg op een vel bakpapier op een ovenplaat, bestrooi licht met poedersuiker en laat gedurende 20 min. drogen in een oven van 140°C. Laat nadien afkoelen.

Voor de muntsuiker: prak de munt fijn in een vijzel en voeg de suiker toe. Plet fijn tot een homogeen groen mengsel.

Schik de gepocheerde ananas op borden. Werk af met de saus en de chips en serveer met vanille-ijs. Besprenkel met de muntsuiker.

Voor 4: vanille-ijsVoor de gepocheerde ananas: 1 ananas7,5 dl water450 g suiker8 kruidnagels6 kardemompeulenVoor de ananaschips: 1/3 kleine ananaspoedersuikerVoor de muntsuiker:een handvol verse munt75 g suikerVoor de gepocheerde ananas: schil de ananas en snij in schijven van 6 mm dik. Breng het water met de suiker en de specerijen aan de kook, draai het vuur lager en pocheer de ananasschijven gedurende 8 min. Laat afkoelen in de siroop. Houd 8 schijven apart, snij die eventueel in kwarten, en mix de rest tot een dikke ananassaus.Voor de ananaschips: schil de ananas en snij in zo dun mogelijke schijven. Leg op een vel bakpapier op een ovenplaat, bestrooi licht met poedersuiker en laat gedurende 20 min. drogen in een oven van 140°C. Laat nadien afkoelen.Voor de muntsuiker: prak de munt fijn in een vijzel en voeg de suiker toe. Plet fijn tot een homogeen groen mengsel.Schik de gepocheerde ananas op borden. Werk af met de saus en de chips en serveer met vanille-ijs. Besprenkel met de muntsuiker.