Gepocheerd ei met kabeljauw, spinazie, linzen en bacon
Voor 4:
Voor 4:
50 g groene linzen
gevogeltebouillon
3 sneden bacon
boter
2 dl zonnebloemolie
een scheut sojasaus
een scheut sherryazijn
peper en zout
500 g kabeljauwfilet (in 4 stukken)
handvol verse spinazie
azijn
4 eieren
Kook de linzen beetgaar in gevogeltebouillon, giet af. Snij de bacon in repen, bak krokant in boter en giet af. Meng linzen en bacon met zonnebloemolie, sojasaus en sherryazijn en kruid met peper en zout.
Bak de visfilets in ruime boter langs alle kanten aan, kruid met peper en zout en laat nog 3 minuten verder garen in een oven van 180°C. Smelt de spinazie in boter. Breng lichtgezouten water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kop, maak met een lepel een draaiende beweging in het water en laat 1 ei zacht in de draaikolk glijden. Laat gedurende 2 tot 3 min. pocheren en geef het ei regelmatig vorm met een lepel. De dooier moet helemaal zijn omgeven met gestold eiwit, maar moet vloeibaar blijven. Laat het ei uitlekken op een keukenhanddoek. Herhaal voor de andere 3 eieren. Schik de spinazie op de borden, leg er de vis op en daarop de eieren. Lepel de linzensaus rondom.
Tip: de azijn in het water zorgt ervoor dat het eiwit meteen rond de dooier begint te stollen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier