Gepocheerd ei, boterham met merg

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 verse eieren

4 dikke sneden brood van 1 dag oud

2 mergpijpjes (ca. 15 cm)

peper en zout

30 g boter

20 g truffel (bij voorkeur vers)

alcoholazijn

Vraag de slager of hij de mergpijpen in de lengte wil doorzagen. Laat ze 2 uur rusten bij kamertemperatuur. Haal er voorzichtig het merg uit en leg het 24 uur in ijskoud water (in de koelkast) met een beetje zeezout. Laat het merg daarna uitlekken.

Snij de truffel fijn en meng met de boter.

Snij het brood in vrij dikke sneden. Rooster deze lichtjes en besmeer aan één kant met merg. Rooster het brood op het laatste ogenblik aan de kant met het merg in een hete pan met antikleeflaag.

Breng intussen water met een flinke scheut alcoholazijn aan de kook. Roer er met een garde in tot er een kolkje ontstaat. Breek het ei en leg het in het midden van de kolk. Laat 3 à 4 minuten koken.

Schik de truffelboter in het midden van een snee brood, op het merg, en schik daarop het warme ei.

Dien meteen op.

* In het seizoen van de wintertruffels bewaart Judy Rodgers de eieren 2 à 3 dagen in een bokaal met truffels en rijst. Omdat de eierwand poreus is (een ei ademt) absorbeert het ei het truffelaroma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content