Geplette langoustines met limoendressing en merlotazijn

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

12 langoustines (maat 8/10)

2 el olijfolie met zeer lage zuurgraad

schilletjes van 2 limoenen

1 dl merlotazijn (soort wijnazijn)

peper en zout

2 el hazelnootolie

frisee (krulandijvie)

Dressing:

sap van 2 limoenen

1 el honing

1/2 el hazelnootolie

1/2 el olijfolie

Plet de langoustines met een vork en meng met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout. Snij de limoenschilletjes fijn, blancheer en droog daarna in een warme luchtoven op 45° gedurende ca. 3 uur. Laat merlotazijn tot een stroperige massa of tot een derde inkoken. Was de frisee en kruid met wat hazelnotenolie.

Meng limoensap met honing en wat hazelnoot- en olijfolie.

Presentatie : schik de langoustines in lange vorm op de borden en plaats de limoenschilletjes er speels op samen met kleine topjes salade. Schik vervolgens de dressing errond en werk af met een lange streep merlotazijn om het contrast te accentueren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content