Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade (70% cacao)
  • 1/2 espressokopje geconcentreerde koffie
  • 4 eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 1 pakje lange vingers (boudoirs)
  • 2 tassen sterke koffie
  • versgemalen peper

Afwerking:

  • 2 dl room
  • chocoladekoffiebonen

De chocolade in stukken breken en in een kom doen. Een half kopje geconcentreerde espresso toevoegen en de chocolade au bain-marie smelten. De eierdooiers een voor een door de lauwe chocolade mengen. Kruiden met versgemalen peper. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door de chocoladecrème spatelen. Een kleine springvorm (formaat: voor 4 personen) met aluminiumfolie bedekken. De bodem en de randen bekleden met lange vingers, die door de koffie zijn gehaald. De vorm verder vullen met chocoladecrème. Miniumum 3 uur in de koelkast laten opstijven. Versieren met chocoladekoffiebonen. Koel serveren, eventueel met lobbig geklopte, gesuikerde room.

De chocolade in stukken breken en in een kom doen. Een half kopje geconcentreerde espresso toevoegen en de chocolade au bain-marie smelten. De eierdooiers een voor een door de lauwe chocolade mengen. Kruiden met versgemalen peper. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door de chocoladecrème spatelen. Een kleine springvorm (formaat: voor 4 personen) met aluminiumfolie bedekken. De bodem en de randen bekleden met lange vingers, die door de koffie zijn gehaald. De vorm verder vullen met chocoladecrème. Miniumum 3 uur in de koelkast laten opstijven. Versieren met chocoladekoffiebonen. Koel serveren, eventueel met lobbig geklopte, gesuikerde room.