Ingrediënten

  • 12 wilde appeltjes
  • 120 ml appelazijn
  • 120 ml witte azijn
  • 3 soeplepels bruine suiker
  • 240 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 8 kruidnagels
  • 2 kaneelstokken
  • enkele kruidbessen

Bereiding

Breng alle ingrediënten behalve de appeltjes aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg de appeltjes toe en laat ze even meekoken tot je er met een mes in kan prikken. Laat afkoelen. Doe alles in een luchtdichte pot.

Te gebruiken in hartige gerechten en desserts.

Meer leren over wildplukken?Hiergeeft wildplukker Ben Brumagne enkele tips.

Breng alle ingrediënten behalve de appeltjes aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg de appeltjes toe en laat ze even meekoken tot je er met een mes in kan prikken. Laat afkoelen. Doe alles in een luchtdichte pot.Te gebruiken in hartige gerechten en desserts.