Voor 4 personen:
4 stuks roodbaarsfilet van 150 gram elk
peper en zout
maanzaad
6 Désirée-aardappelen
boter
200 gram oesterzwammen
olijfolie
een snuifje kerriepoeder
3 dl visfumet
een scheut droge witte wijn
een mespuntje zachte kerriepoeder
150 gram ijskoude boter
enkele grofgehakte takjes verse koriander
Kruid de roodbaarsfilet met peper en zout en stoom ze in 6 minuten gaar boven kokend water. Bestrooi met maanzaad en houd warm. Spoel de aardappelen onder koud stromend water en verwijder alle onzuiverheden. Rasp de ongeschilde aardappelen, verdeel de schilfers over de bodem van een pan, bak ze in wat boter krokant en steek uit met een ringvormpje. Kruid met peper en zout en houd warm. Bak ondertussen de oesterzwammen in wat olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje kerriepoeder. Houd warm. Breng de visfumet met wijn aan de kook en laat tot de helft inkoken. Roer er een mespuntje zachte kerriepoeder onder en monteer de saus van het vuur met ijskoude boter. Controleer de kruiding. Verdeel de oesterzwammen over vier borden en schik er de roodbaarsfilet op. Werk af met de rösti en de koriander en lepel er de saus rond.
Bereidingstijd: 25 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier